Skal du have et billede på dit CV?

Et CV med et billede er ikke en dårlig tanke. Det lader arbejdsgiverne forbinde dit CV med et rigtigt menneske. Det sikrer, at de ikke glemmer dig eller forveksler dig med en anden ansøger. Her vil vi dog komme med nogle grunde for og imod, at du har et billede på cv.

Et billede fremviser ikke dine kvalifikationer

Det kan diskuteres hvorvidt det at have et billede på dit CV, selv et professionelt billede, overhovedet er professionelt. Formålet med et CV er at demonstrere over for arbejdsgiveren, hvorfor du passer godt til jobbet. Dit udseende er derfor irrelevant, og kan dreje fokus væk fra dine faktiske kvalifikationer og erfaring, som du kan byde ind med til jobbet. Arbejdsgivere vil vide ting, der vedrører din arbejdshistorik. Derfor kan det være en god idé at fjerne billedet fra fra dit CV. Hvis arbejdsgiveren vil se, hvordan du ser ud, kan de blot invitere dig til en samtale eller finde dig via LinkedIn.

Det kan skabe forskelsbehandling

At have et billede på dit CV kan åbne dørene for forskelsbehandling. Du bør aldrig give en arbejdsgiver en unødvendig mulighed for at diskriminere dig eller andre af den ene eller anden grund. Ved at medtage dit billede afslører du oplysninger om din alder, køn og etnicitet. Ingen af ​​disse faktorer er relevante for din jobsøgning. Af juridiske grunde er der nogle virksomheder, som ser bort fra CV\’er, der inkluderer et billede, blot for at undgå at blive beskyldt for at være diskriminerende i deres ansættelse.

Hvornår er det så relevant med et billede på CV?

Hvis du ansøger om en stilling, hvor dit udseende er centralt for rollen er det dog essentielt med et billede på CV. Det kan være indenfor mediebranchen, for eksempel journalister, skuespillere og modeller, kan alle blive bedt om at vedhæfte billede som en del af deres ansøgningsproces.

Det er dog langt fra så simpelt at sætte op. Nogle virksomheder foretrækker et CV med billede, hvorimod andre er imod. Derfor er det langt henad vejen en smagssag. Det kan derfor være svært at vurdere, hvorvidt det er en god idé at inkludere eller ej som en del af dit CV. Sørg derfor for at researche virksomheden forinden du søger jobbet, så du selv får en fornemmelse af, hvad virksomheden repræsenterer og står for. Således kan du tage en beslutning om, hvorvidt det vil gavne dig eller skade dine chancer ved at vedlægge et billede til dit CV.