Fattigrøvens guide til at give gaver

Du er inviteret til rund fødselsdag i næste måned. Det er jo meget fint og hyggeligt altsammen. Bortset lige fra, at du endnu ikke har fundet en gave.

Og din konto er mere eller mindre tom.

Hvad gør du så? Du kan jo ikke troppe op helt uden en gave.

Heldigvis er der et par tricks, du kan bruge, hvsi du gerne vil skaffe en fin gave til ganske få penge.

Her får du et par af vore bedste trick:

 

1. Lav dine egne gaver

Du har sikkert et eller andet, du er god til. Og nu er tidspunktet, hvor du skal udnytte dine skjulte evner for vildt.

Måske er du super skarp i et køkken. Så er der bare med at producere lækre småkager, bolsjer og hvad der ellers er af muligheder, og pakke dem i fine glas med en pæn mærkat og en stribet sløjfe omkring. Voila.

Er du god til musik, så skriv et suværent nummer til fødselaren og få det indspillet.

Eller er dine strikke-skills helt formidable? Så tag og strik nogle lækre handsker, et halstørklæde eller måske endda en cardigan.

Kan du ikke strikke? Så er der heldigvis også mange andre evner, der kan bruges. Hvis dine planter formerer sig med lynets hast og du er en haj til at prikle, så plant dine skud over i potter og vent til de vokser sig store og flotte. Og giv dem så væk, når der skal gives gaver. 

Det kræver selvfølgelig, at du er ude i god tid. Så det sidste tips skal du måske bare gemme til en anden god gang…

 

2. Køb brugt

Hvis du køber brugt, kan du få meget mere for pengene.

Gør en god handel på Gul og Gratis. Det kræver måske, at du bruger lidt tid på processen. Men til gengæld er der masser af penge at spare.

Hvis du er på udkig efter baby- og børneudstyr, er Reshopper en god mulighed, og der er også masser af lækre sager til billige penge i butikker såsom Børneloppen.

Du kan også finde fine bøger og smukke vaser i et antikvariat eller gå ind en anden form for genbrugsbutik og lade dig inspirere.

 

3. Giv gavekort til dine egne ydelser

Endelig, hvis du har brug for en idé til en gave, der ikke kommer til at koste dig så meget som en rød reje – så er svaret: Giv et gavekort til en ydelse, du selv leverer.

Det kan være et klippekort til at få vasket vinduer, en hovedrengøring af huset eller 10 gange bilvask. Alternativt, hvis du er den knap så praktisk og lidt mere romantiske type, så vil et gavekort til fri massage bringe glæde.

Det er: Hvis du giver det til den rette.