Ramt af coronakrisen? Sådan tjener du lidt ekstra

Selvom det er urtoligt unfair og næsten ikke til at forstå, så er der mange virksomheder der ser sig nød saget til at afskedige medarbejdere ovenpå coronakrisen. Uden mennesker i butikken giver det desværre ikke mening at have lige så mange ansatte til at løbe rundt – og det ændrer hverdagen markant for de af os der er blevet opsagt takket været krisen.

De der er blevet opagt står nu overfor en større omstilling, de skal både finde et nyt arbejde i en tid hvor de bestemt ikke hænger på træerne og så skal de selvfølgelig holde sig økonomisk ovenvande for ikke at miste hus og komme bagud på lån. 

Det får mange til at stresse en smule, da det er nogle uvante situationer der kan virke svære at tackle, hvis man aldrig har stået i dem før. Denne artikel griber fat i to måder du kan tjene lidt ekstra på siden, indtil coronakrisen er ovre. 

Du skal dog være opmærksom på at dette langt fra er langtidsholdbare løsninger og at du selvfølgelig bør søge et arbejde i mens – ellers ender du med store lån og udgifter som du ikke ville kunne betale af. 

Du kunne låne?

Hvis du har mange munde at brødføde og store lån du skal betale af – det kunne være på huset, så er det måske den smarteste løsning for dig at tage et smut i banken. På den måde kan du få ét stort lån der gerne skulle klare dig igennem hele krisen. 

Danmark kommer til at åbne op igen i den nærmeste fremtid og her kan du så begynde at søge et nyt arbejde igen – men indtil den dag bør du ikke stresse over et lån i banken. 

Du kunne pantsætte eller sælge gamle ting?

Der findes mange såkaldte \’hoardere\’ derude, der ikke er alt for gode til at få smidt gamle ting ud. Hvis du er en af dem er nu din chance, rend til en pantsætter med dine gamle sager og sælg ur, computer, møbler og gud-ved-hvad til pantsætteren. Sådan har du rigtig god mulighed for at lave lidt ekstra penge i en tør tid, indtil du kan finde et arbejde igen. 

Du bør selvfølglig være opmærksom på at pantsættere er i fulde ret til at sælge de ting som du kommer ind med, og derfor ville jeg selvfølgelig ikke anbefale at du solgte noget der havde stor affektionsværdi for dig og din familie.