Undgå rust på bilen

Der er ingen tvivl om at det er i løbet af den danske vinter at din bil er størst udsat for at få rustskader. Det har vi nogle tips til så du undgår at skulle betale i dyre domme for Rustarbejde på din bil. Det er vinter i Danmark og rust kommer på alle biler over tid, men der er noget du selv kan gøre for at undgå for meget rust på din bil.

Vask din bil

Det bedste du kan gøre for at undgå rust på din bil er at vaske din bil selv. Det vil ikke sige at køre din bil i bilvask, tværtimod. Du skal selv ud med klud og svamp og skrubbe og skure din bil. På den måde lærer du nemlig din bil at kende og du kan løbende holde øje med om der er eventuelle begyndelse af samlinger af rust på din bil. Der er nogle helt konkrete områder hvor du skal være opmærksom på at få vasket og tørret godt. De områder der er meget udsatte for rust er lygter, spejle og andre mindre samlinger hvor snavs kan sætte sig fast. 

Sørg derfor at vaske disse områder ekstra godt. Det forebygger at du skal have en mekaniker til at lave Rustarbejde på din bil for at fjerne rusten, hvilket kan være en dyr affære.

Vær opmærksom på hvor du parkere

Det er ikke altid at vi har mulighed for at styre hvor vi har mulighed for at parkere, men har du alligevel mulighed for at holde forskellige steder så er følgende bedst for at undgå rust.

En åben carport

En åben carport er det bedste for din bil for at undgå rust. Modsat en lukket carport kommer der frisk luft til din bil så væske kan få ordentligt lov til at fordampe. Ved både en åben og en lukket carport sikre du at der ikke kommer regn og andet skidt på din bil der kan sidde og skabe rust.

Værste sted at parkere

Det værste sted du kan parkere ift. at undgå rust på din bil er under træer. Træer sikre ikke din bil mod regn og samtidig er der mulighed for at fugle sætter sig på deres grene og bruger din bil som toilet ved at efterlade fugleklatter på din bil. Der er en syre i fugleklatter som kan ætse lakeringen på din bil. Ud over dette kan der falde blade og grene ned på din bil som også kan være med til at påføre snavs og skabe rust.