Græsplænen er centrum for leg og hygge

En flot grøn græsplæne som holder til ungernes tummel og leg. Kan man ønske sig mere som haveejer? En god og kraftig plæne som sagtens kan holde til børnenes fodboldkampe, og som holder sig flot hele året igennem. Her kan du få mere viden om kvalitet af græs og græsfrø.

Firmaet Turfline har igennem mange år produceret græsfrø af høj kvalitet. Kvalitetsfrø som både er udviklet til at kunne klare selv de største fodboldkampe, men også til mange andre formål. Så hvad enten du leder efter græsfrø til din skyggeplæne, frø til eftersåningen eller græsfrø til jeres fodboldbane i haven, kan du med garanti finde græsfrø, som nærmest er skræddersyet dit behov.

Hvilke græsfrø skal jeg vælge til min have

Umiddelbart kan det godt virke uoverskueligt at finde de bedste græsfrø til haven. Der er også mange slags. Afhængig af hvilket formål græsplænen skal have. Som udgangspunkt er det en god idé at vælge græsfrø som er S-mærket. S-mærket er et kvalitetsstempel, som er udstedt af NaturErhvervstyrelsen. 

NaturErhvervstyrelsen tester nemlig de forskellige græssorter gennem hele 3 år. De tester græssets slidstyrke, tørketolerance, sygdomsresistens og skudtæthed. Investerer du i græsfrø med S-mærket, er det netop din sikkerhed for, at græsfrøene er gennemtestede, og din græsplæne bliver af en god plæne kvalitet, som du har glæde af i mange år.

Det er altid fristende at købe det billigste, og det gælder også for græsfrø. Det er desværre bare ikke altid en god idé. Selvom du sparer penge ved at købe de billige, kan det i det lange løb både være dyrt og koste dig mange flere ture med græsslåmaskinen.

De billige græsfrø er nemlig udviklet til at vokse aggressivt, og derfor skal du køre en ekstra tur med maskinen, hvis du vælger den billige sort.  

Græsfrø på langs og på tværs

Når du skal igang med at sprede græsfrøene på den bare jord, er det vigtigt, at du gør det korrekt. Umiddelbart er der dog ikke en forkert måde at gøre det på. Men følger du et enkelt og godt råd, vil du få det bedste resultat. 

Når du går i gang med at så græsplænen, er det en god idé at sprede græsfrøene. Både på langs og på tværs af plænen. Det giver en tættere og mere slidstærk græsplæne. 

Den optimale jordtemperatur til en perfekt græsplæne

Sørg altid for at jorden har den rette temperatur, inden du går i gang med at så dine græsfrø. Turfline græsfrøene kan sås, hvis jorden har en temperatur på 5 grader C. Og hvordan ved man så det? En god tommelfingerregel er, at når anemonen er i blomst, så er jorden klar.